Startsidan

Biografi

Aktuellt

Ängelen

En stjärt
på himlen


Scener ur ett
äktenskap


CV

Galleriet

Memory

Länkar

Kontakt

Om sajten

In English
 


    Foto: Magnus Egler
Ängelen

ÄNGELEN är en tragikomisk musikalisk enmansshow som jag själv skrivit. I januari -03 sändes en TV-version av ÄNGELEN på SVT. Teve-versionen är lite kortare än "live"-föreställningen. Tv-versionen finns att köpa på nätet. Länkar dit finns här på min hemsida.

ÄNGELEN är en blandning av clown, barn och ängel. En ganska naiv och mycket rar, mycket rar figur som jag tror alla skulle behöva uppleva! När jag arbetade på Göteborgs stadsteater så hade vi något på fredagarna som hette "elfte timmen", som helt enkelt var underhållning utan röd tråd mellan kl 23.00 och 24.00. Jag uppträdde då där ibland med ÄNGELEN, och det var mycket uppskattat. Publiken började kalla min karaktär för ÄNGELEN, och det var fint, tyckte jag, så nu heter hon Ängelen.

Så ville jag göra en egen show för Ängelen, och då skrev jag helt sonika en väldigt lååång text. Jag tonsatte prosatexter som jag tidigare skrivit. Dom musikaliska inslagen ackompanjeras av Bengt Lindqvist på piano och dragspel, och Per V Johansson på kontrabas. Showen döpte jag efter hennes namn, ÄNGELEN. Hon sjunger som en blomma, alldeles gudomligt!!! Jag har regisserat showen och mig själv på egen hand, och det har inte varit svårt alls, då jag hela tiden vetat hur jag velat ha det.

ÄNGELEN passar alla åldrar.

Cecilia
Foto: Julia Sjödin
 
Den 27:e februari 2008 släpptes Ängelen på DVD via Pan Visions distribution i handeln och på nätet.

Direktlänkar till sajter där du kan köpa Ängelen på DVD:

CDON
Discshop
Ginza
Megastore   Cecilia Frode Ängelen